arewethereyet

Alla inlägg den 15 maj 2010

Av Calista Thorander - 15 maj 2010 12:19

Jippi vad man sov länge i dag...Okej jag och sambon var uppe rejält sent men ändå...

 

Det blev en rätt så händelserik eftermiddag igår ändå. Värkarna satte igång igen först regelbundet sen oregelbundet. Eftersom jag haft en del snitt tidigare så har mitt ärr börjat "brinna" på sistone. Vi passade på att åka in och kolla upp det igår i varje fall. En "rysk" lite grinig barnmorska svarade på telefon och undrade varför jag störde rent ut sagt...jag skulle ju höra av mig till min barnmorska på MVC...men det var ju klämdag igår och hon var ledig så med en suck blev jag tillåten att komma upp på förlossningen för en CTG-kurva...Weeyyy de hade tid!

 

Kurvan visade ju små värkar men inget betydelsefullt nog för dem...Blodtrycket hade däremot skenat iväg lite till och jag var svullen om benen så det blir ny koll på måndag för den blivande havandeskapsförgiftningen...

 

Varför känner man sig som ett nöt när man kommer in på koll för värkar? Jag har ju fött innan borde de inte lyssna liiiiite då när jag säger "så här brukar det inte vara"?

Jag tycker att vården dumförklarar oss kvinnor lite grand. Som om vi inte vet vad som händer med våra egna kroppar. Vi verkar bara bete oss provocerande till slut när vi begär att bli tagna på allvar.

Jag vet personligen hur fel det kan gå väldigt fort. När jag fick akut havandeskapsförgiftning med min sjuåring så hade jag klagat i veckor innan till döva öron sen plötsligt låg man där i kramper och blödde från alla öppningar med ett blodtryck som lät som en djungeltrumma i huvudet.

 

Läste i Aftonbladet...igen...det här börjar bli en dålig vana...om "Hatet mot mammorna"...hur provocerande vi är med våra barnvagnar och utflygande ammande bröst överallt. Vad då vi tar över kaféer? Mammor behöver oxå äta. Och vad då ammande bröst överallt?...bebisar behöver oxå äta. Artikeln verkar dock grundad på Stockholmsmorsorna som verkar liiite mer hardcore i attityd i jämförelse med oss andra. Men så klart att de måste vara hardcore...allt annat i storstan måste ju vara det med för att kunna armbåga sig fram i mängden.

De hade frågat folk på stan som tyckte att småbarnsmammorna borde hålla sig hemma! Ursäkta men de måtte inte fatta hur skogstokig man blir som morsa att bara gå hemma hela tiden och ungen behöver väl socialiseras något, eller? Tryck hem morsorna till spisen och lås fast dem bara! Nötter!

 

En sak jag som bilist inte fattar dock när det gäller barnvagnsmorsor är att de tar det där med "jag äger övergångsstället" attityden. Jag vet att det är lag på att lämna företräde till gångare vid övergångsställen men lita för faen inte på att alla bilister håller sig efter den lagen! Det kommer en mamma gående och plötsligt märker du att hon söker inte ens ögonkontakt för att se om du tänker bromsa in. Istället skjuter hon fram barnvagnen!! för att visa att hon baske mig tänker korsa vägen...Vad jag senast kom ihåg från barnvagnar så är de inte PANSARVAGNAR! Hon använder alltså sitt barns liv för ett riktmärke att här kommer jag, Stanna! Nog för att man kan bli smått korkad när man är i amningsfasen men så långt har i varje fall aldrig jag gått... och detta märker jag nästan av dagligen i trafiken...Ignorera föraren, tryck ut barnvagnen i vägen och gå liksom....Nötter!

 

Lita aldrig på dina medtrafikanter säger jag till alla barnvagnsmorsor därute och alla andra gångare som gömmer sig under huvan stirrar ner i marken och korsar vägar på vinst och förlust...Ja, ja det är olagligt att inte stanna vid övergångsställen för bilister men det innebär böter och körkort! Ni satsar ju era liv för helsike! Få inte igång mig när det gäller cyklister bara! Jag har inte sett en cyklist leda en cykel över ett övergångsställe...SOM DE SKA GÖRA! på år och dag.

Bryt! Mitt blodtryck gick precis upp...

 

Ska nog in och väcka sambon långsamt nu och få ner min andning lite...eller...mja....mjä haha, jo...eller nåt!

  

 

 

 

 

 

 

 

 


Calista Thorander


Nygift, feminist, fotograferande blivande hälsocoach, flerbarnsmamma, enveten livsbejakare och vegetarian med en kommande film om mitt liv som snart kan skådas av hela Sverige...puh! är detta verkligen jag?

Omröstning

Undersökning. Tjejer fråga 1-12 Killar fråga 13-20 Om ni vill svara på fler än ett svar och inte datorn tillåter skriv gärna detta i kommentaren (anonymt) och lägg till de andra svaren. Tack:)
 Har du någonsin blivit slagen av en kille
 Har du någonsin blivit våldtagen
 Har du någonsin blivit kallad för könsord
 Har du någonsin blivit tafsad på mot din vilja
 Har du någonsin känt dig hotad av en kille
 Har du någonsin varit rädd för att gå hem ensam om kvällen
 Har du någonsin blivit misstrodd/anklagad för en hotfull situation du berättat om
 Har du någonsin råkat ut för något här ovan men inte vågat berätta/anmäla
 Har du någonsin känt dig skyldig för att du råkat ut för något här ovan
 har du någonsin blivit särbehandlad negativt för att du är tjej på jobbet /skolan
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt.
 Har du någonsin hotat en tjej
 Har du någonsin kallat en tjej för könsord
 Har du någonsin tafsat på en tjej mot hennes vilja
 Har du någonsin våldtagit en tjej, medverkat, tittat på
 Har du någonsin slagit en tjej,knuffat,greppat o liknande
 Tycker du att en tjej får "skylla sig själv" angående klädsel, fylla, beteende vid våldtäkter
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Talk to me

Inkjuice


Ovido - Quiz & Flashcards