arewethereyet

Alla inlägg den 10 juni 2010

Av Calista Thorander - 10 juni 2010 11:51

Satt och grubblade över hur vårat samhälle har ändrats det senaste decenniet...

 

Folk brydde sig lite mer förr, sjukvården var lite bättre, det var liiite lättare att få hjälp.

 

Jag skyller inte på oss invånare helt och hållet. Jag tror personligen på att regering och samhälle arbetar ihop för att hålla oss förslavade. Förslavade under huslån, billån,arbetslöshet, sjukdom och liknande. Detta ger oss skygglappar och vi blir inträngda i våran egen lilla värld av en ständig kamp att överleva varje månad fram tills nästa löning. Samhället vill att vi ska överkonsumera. Allt detta är en del av förslavningsprocessen så att vi ska hållas ouppmärksamma från de RIKTIGA frågorna. Medans vi har fullt upp att hålla våra egna näsor över ytan jobbar etablissemanget i kulisserna och tar beslut och smiter undan med förändringar som vi inte märker. Och de är fullt medvetna vad de gör.

Efter en tid kollar vi upp över ytan och märker att något inte riktigt stämmer längre men vi kan inte sätta fingret på vad.

 

Som tex sjukvården. Jag är astmatiker och fram till jag tror det var -95 hade jag helt gratis mediciner. Sen ändrades det och jag fick betala för mina mediciner. Det var en stor grej när sådant hände. På den tiden rent utav unikt.

Hur många stora förändringar eller snarare försämringar har inte skett inom svensk sjukvård sedan dess som vi inte ens lagt märke till...inte förrän vi själva står där som patienter?

 

Hur har sjukvårdssystemet ändrats skulle jag vilja ställa som fråga?...Något stinker riktigt illa. Man har ju hört talas om belöningssystemet där läkare får direkta bonusar när de får patienter att sluta röka och liknande saker. Jag har nu börjat misstänka att vi följer det amerikanska systemet där läkare även får bonus om de frisksriver sjuka patienter, vägrar remittera vidare dem etc. Är det någon som har undersökt det här? Borde inte det systemet vara fritt för allmänheten att kolla upp eller är det hemlighetsstämplat? Kan förstå varför i så fall. Jag har själv jobbat inom psykvården och där sett på deras akut mottagningar hur de skickat hem eller rent utav stoppat sjuka människor i telefonen redan för att de inte har råd eller tid att ta emot dem.

 

Jag kom in med blödande mage i höstas och det togs en del prover och en remiss skulle skrivas sa läkaren...gå hem och vänta...den har fortfarande inte kommit. Min sambo skadade foten för två veckor sedan och kan verkligen inte gå på den. Han får inte använda kryckor i det jobbet han har och var tvungen att sjukskriva sig. Röntgen visade inga skelettskador. Han fick endast möta en sjuksköterska på akuten. Röntgenkillen sa att det fortfarande kan vara skador på leder och mjukdelar som behöver utredas på ortopeden...Då behöver han en remiss. Två vårdcentralmöten senare med allmänläkare som knappt tittat på foten vägras han en remiss. På andra sidan står hans chef och kräver att få reda på hur länge han ska vara sjukskriven annars ändrar de hans sommarvikariat till en timanställning.

 

Nu idag har han fått ännu en tid till vårdcentralen där han ska försöka klämma fram en remiss till ortopeden efter två veckors smärta som inte avtar ett dugg. Han förväntas tillbaka till jobbet utan kryckor på måndag och det krävs ett mirakel för det, eller så ska han utrett foten och kunna säga hur länge han ska vara borta. Stackaren är under press minst sagt. Varför är det så svårt att remittera honom till Ortopeden? Hur var det förr? Jag kom ihåg att på 90-talet tex var det aldrig några som helst problem att bli remitterad någonstans inte i jämförelse med nu åtminstone. Man fick ju vänta lite ibland och så men nu vägrar läkare rakt ut att skriva remisser till behövande patienter.

 

Hur går allt detta ihop med att Försäkringskassans krav på sjuka blivit allt större? Om man inte ens har möjligheten att få sin skada utredd hur ska man då kunna ansöka om stöd från Försäkringskassan? Jobbar dessa två instanser ihop?

Är de i maskopi?

Sverige har definitivt inte blivit friskare som Alliansen vill påstå. Våra rättigheter har däremot begränsats.Man får slåss som en liten blå för att kräva sin rätt till vård. Det är en helt fel opinion byggd på falska kriterier!

Jag vill personligen se alliansen gå i stäv i höst. Önskar dem ett tvärdyk. Ajöss med er!

 

Finns det ingen därute som utreder sådana här ämnen? Någon borde med lupp gå in och gräva i hur läkarna arbetar nu för tiden och vilka som står i kulisserna och använder dem som marionettdockor. Allt för pengarna...

Allt vinsten...

Inget för humaniteten...

 

En förvarning om vad som komma skall...Definitivt om vi privatiserar sjukvården!

  

 

 

Calista Thorander


Nygift, feminist, fotograferande blivande hälsocoach, flerbarnsmamma, enveten livsbejakare och vegetarian med en kommande film om mitt liv som snart kan skådas av hela Sverige...puh! är detta verkligen jag?

Omröstning

Undersökning. Tjejer fråga 1-12 Killar fråga 13-20 Om ni vill svara på fler än ett svar och inte datorn tillåter skriv gärna detta i kommentaren (anonymt) och lägg till de andra svaren. Tack:)
 Har du någonsin blivit slagen av en kille
 Har du någonsin blivit våldtagen
 Har du någonsin blivit kallad för könsord
 Har du någonsin blivit tafsad på mot din vilja
 Har du någonsin känt dig hotad av en kille
 Har du någonsin varit rädd för att gå hem ensam om kvällen
 Har du någonsin blivit misstrodd/anklagad för en hotfull situation du berättat om
 Har du någonsin råkat ut för något här ovan men inte vågat berätta/anmäla
 Har du någonsin känt dig skyldig för att du råkat ut för något här ovan
 har du någonsin blivit särbehandlad negativt för att du är tjej på jobbet /skolan
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt.
 Har du någonsin hotat en tjej
 Har du någonsin kallat en tjej för könsord
 Har du någonsin tafsat på en tjej mot hennes vilja
 Har du någonsin våldtagit en tjej, medverkat, tittat på
 Har du någonsin slagit en tjej,knuffat,greppat o liknande
 Tycker du att en tjej får "skylla sig själv" angående klädsel, fylla, beteende vid våldtäkter
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Talk to me

Inkjuice


Ovido - Quiz & Flashcards