arewethereyet

Alla inlägg den 3 mars 2010

Av Calista Thorander - 3 mars 2010 18:10

Mitt namn är Calista och min sambo är 11 år yngre än mig...


Hade jag varit man hade detta påstående gett mig en omedelbar status och en hel del ryggknuffar.


Detta faktum har däremot gett mig en hel del gliringar och brukar bemötas med ett "Nej men oooooj...ehrm" oftast följt av ett hjärtligt gapskratt.


Min sambo däremot verkar få statusen och ryggknuffarna. Vad är skillnaden egentligen? Varför är det mer godkänt att som man ha en yngre brud än som äldre tjej ha en yngre man?

Min sambo säger själv att han föredrar mognare tjejer med skinn på näsan, livserfarenhet etc...ingen press där inte haha.


Vårat förhållande är fantastiskt dock...Jag har aldrig tidigare levt i ett så harmoniskt förhållande utan bråk och drama. Vi passar bara så bra ihop. Detta är vad vi två tänker på när vi är ensamma. Det är andra människor som gillar att påminna oss om den andra lilla detaljen...åldern. Och oftast hör detta ihop med en hel del skämt.


Männen når ju sin sexuella peak vid 18 års ålder varav vi kvinnor inte når våran förrän sent i 30-års åldern. Vore det då inte mer passande för äldre tjejer att umgås med yngre killar. Skulle inte detta kunna spara in en hel kategori män inom Viagraklubben?


Kan det ha att göra med samma fördom som att män blir bara snyggare med åldern och vi kvinnor blir bara...äldre...och behöver göra nåt åt det. Jo tanken har slått mig att jag känner mer press att hålla mig fräschare längre nu när jag har en kille som ser så pass mycket yngre ut. Han skrattar mest åt mig när jag påpekar ansiktslyftning vid 35 och botox vid 40. Klart att jag känner mer press för tusan piper jag tillbaks.


Länkade detta inlägg till en bild på Ashton Kutcher o Demi Moore där åldersskillnaden är mer närmare talet 20...Kolla in henne bara!   ...man kan bara undra om den helrenovering av plastikkirurgi som hon genomgick nyligen hade någonting med att göra med det faktum att Ashton fortfarande ser ut som en barnrumpa. Finns det en fond för oss kvinnor med detta specifika behovet eller ett stipendie man kan söka?  


Personligen tycker jag att finns känslorna där och allt fungerar så skit i en sådan bagatell som åldersskillnad. Men hur blir man lämnad ifred av resten av vårat ytliga och patriarkaliska samhälle?


Nu måste ju tilläggas att jag även väntar smått med min "lille" sambo. Vad gör detta mig till? Är det rent av etiskt lagligt   . Det är ännu svårare att hålla sig fräsch med hormonvågor och en kropp som sväller bara jag ser på ett äpple. Det gäller att vackert kapitulera till graviditeten och tänka...jag tar det sen annars blir man ju till ett nervvrak.


Är jag nu en livserfaren, mogen, tjej med skinn på näsan som landat en betydligt yngre inte riktigt lika världsvan vacker ung man?


Jag vill till hela frågan kommentera Baloo från "Djungelboken";

- Jag ska lära honom allt jag  kan...

Tidigare månad - Senare månad

Calista Thorander


Nygift, feminist, fotograferande blivande hälsocoach, flerbarnsmamma, enveten livsbejakare och vegetarian med en kommande film om mitt liv som snart kan skådas av hela Sverige...puh! är detta verkligen jag?

Omröstning

Undersökning. Tjejer fråga 1-12 Killar fråga 13-20 Om ni vill svara på fler än ett svar och inte datorn tillåter skriv gärna detta i kommentaren (anonymt) och lägg till de andra svaren. Tack:)
 Har du någonsin blivit slagen av en kille
 Har du någonsin blivit våldtagen
 Har du någonsin blivit kallad för könsord
 Har du någonsin blivit tafsad på mot din vilja
 Har du någonsin känt dig hotad av en kille
 Har du någonsin varit rädd för att gå hem ensam om kvällen
 Har du någonsin blivit misstrodd/anklagad för en hotfull situation du berättat om
 Har du någonsin råkat ut för något här ovan men inte vågat berätta/anmäla
 Har du någonsin känt dig skyldig för att du råkat ut för något här ovan
 har du någonsin blivit särbehandlad negativt för att du är tjej på jobbet /skolan
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt.
 Har du någonsin hotat en tjej
 Har du någonsin kallat en tjej för könsord
 Har du någonsin tafsat på en tjej mot hennes vilja
 Har du någonsin våldtagit en tjej, medverkat, tittat på
 Har du någonsin slagit en tjej,knuffat,greppat o liknande
 Tycker du att en tjej får "skylla sig själv" angående klädsel, fylla, beteende vid våldtäkter
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Talk to me

Inkjuice


Ovido - Quiz & Flashcards