arewethereyet

Alla inlägg den 4 mars 2010

Av Calista Thorander - 4 mars 2010 17:51

Då var omröstningen om flicknamn klar. Resultatet blev följande:

Lycka  13,3 %

Ängla    6,7%

Pixie    13,3%

Lilja Li  40 %

Juno        0%

Celise     6,7%

Vilda      20%


Sambon röstade på Lycka, Pixie o Vilda. Jag grunnar fortfarande.


Då kör vi omröstningen på killnamnen!

Av Calista Thorander - 4 mars 2010 12:58

Ja ni har väl hört att jeansskjortan är tillbaka?!


Ni 70-talister måste ju komma ihåg denna mardröm som plågade oss i tidiga tonåren.

Inte nog med att vi oxå bar avtagsbara axelvaddar under...ni vet de där formade kuddarna med kardborrefästen som sattes fast i allt från t-shirtar till ylletröjor så att man mer eller mindre skulle se ut som en uppsvälld liten stöddig rymdgubbe. Hur jag än tänker tillbaka så kan jag bara inte förstå varför detta blev en sån fluga.


För att gå tillbaka till jeansskjortan. När jag var "liten" så vart det jeans material heeela vägen från jeansryggsäckar till jeansstövlar. Mardrömmen var att försöka hitta samma jeansnyans i alla plagg man bar så att man såg ut som ett enda överlappande jeansmonster från topp till tå.

Värsting stilen var snötvättade jeans med matchande skjorta och jeansjacka med skinndetaljer...*ryyys*

 


På 80-talet matchade vi våra axelvaddar med skrikiga färger, gul ögonskugga och orange läppstift. Som grädde på moset: grön kajal. Ingen kan väl heller glömt "snurrspretluggen" och det permanentade håret?


Varför ska 80-talet bestämt komma tillbaka under lågkonjuktur? 80-tals färgerna var ju en spegling av den ekonomiska ravefesten. Om något ska komma tillbaka nu så vore det ju ändå grungen "THE FASHION OFFENCE". Denna eran speglar ju detta som vi nu behöver mer av, återvinning!...Har anat liiite detaljer från den underbara tid ute i butikerna.  Hit med flanellskjortan och lager på lager av second hand kläder.

    Om vi nu ska vara så miljömedvetna som vi hoppas att vi är så borde ju second hand kläder slå igenom hela vägen. Handeln må gå back på det här men borde anpassa sig istället. Återvinn kläderna och hitta egna fräcka stilar i  vintage butikerna eller någons baklucka ute på en loppis på vischan.


Visst är det kul att handla nytt oxå men det betyder ju inte att du måste ha allt som Elin Kling och de andra modefaschisterna förespråkar. Kling har ju till och med sotat ner inne på Tradera. Alla kläder som det står KLING framför säljer till dubbelt så höga priser än resten.Hon har ju inte direkt tillverkat dem själv. Det är de stackare som kanske vill ha pengar över till annat än nudlar varje månad som istället går in på Tradera för att leta upp samma skitsaker som fröken Kling förespråkat ute i magazinen.Se nedan

"JEANSFEBER MED ELIN KLING" notera den matchande skjortan    need I say more? Nää följ ditt eget spår!

 



Varför inte köra helretro  och gå in på 40,50 eller 60-tals kläderna ute i vintage handeln? Gå hela vägen med de rätta underkläderna, accessoarerna,skorna och glöm för all del inte FRISYREN! Eller varför inte blanda en egen kompott och se vad du kan få till. Den som vågar mest vinner!


 

Låt oss bojkotta jeansskjorttrenden som tycks vara på intåg! Bespara alla de stackars människor som överlevde den flugan från ofrivilliga kväljningar i vår. Byt kläder med väninnan eller dra till Myrornas. Vi måste ju åtminstone visa våra barn att det finns omvägar runt märkeshysterin och det materialistiska samhälle som bara eskalerar för varje generation.

Individualism framför allt!


Personligen tycker jag att har man två tatuerade armar så krävs inte mycket mer stil och färg i garderoben. Jag kan bära helsvart men ändå känna mig välklädd vart jag än går.


Min kära mamma har nog något att invända där dock...hon säger fortfarande till sina fina väninnor att mina gaddar inte är äkta utan bara är hennamålningar som jag tydligen så noggrannt målat dit själv och som går bort i 40 grader.  



Tidigare månad - Senare månad

Calista Thorander


Nygift, feminist, fotograferande blivande hälsocoach, flerbarnsmamma, enveten livsbejakare och vegetarian med en kommande film om mitt liv som snart kan skådas av hela Sverige...puh! är detta verkligen jag?

Omröstning

Undersökning. Tjejer fråga 1-12 Killar fråga 13-20 Om ni vill svara på fler än ett svar och inte datorn tillåter skriv gärna detta i kommentaren (anonymt) och lägg till de andra svaren. Tack:)
 Har du någonsin blivit slagen av en kille
 Har du någonsin blivit våldtagen
 Har du någonsin blivit kallad för könsord
 Har du någonsin blivit tafsad på mot din vilja
 Har du någonsin känt dig hotad av en kille
 Har du någonsin varit rädd för att gå hem ensam om kvällen
 Har du någonsin blivit misstrodd/anklagad för en hotfull situation du berättat om
 Har du någonsin råkat ut för något här ovan men inte vågat berätta/anmäla
 Har du någonsin känt dig skyldig för att du råkat ut för något här ovan
 har du någonsin blivit särbehandlad negativt för att du är tjej på jobbet /skolan
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt.
 Har du någonsin hotat en tjej
 Har du någonsin kallat en tjej för könsord
 Har du någonsin tafsat på en tjej mot hennes vilja
 Har du någonsin våldtagit en tjej, medverkat, tittat på
 Har du någonsin slagit en tjej,knuffat,greppat o liknande
 Tycker du att en tjej får "skylla sig själv" angående klädsel, fylla, beteende vid våldtäkter
 Nej, inget av ovanstående alternativ
 Nej, inget av ovanstående alternativ fast liknande, övrigt

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Talk to me

Inkjuice


Ovido - Quiz & Flashcards